culinarydelights heading

Ett Bord

ett-bord-fasade
ett-bord-inne
ett-bord-eiere

Hva gjør man ved matbordet annet enn å spise? Jo man deler. Man deler smaksopplevelser, historier, bekjentskaper, minner og følelser. Carl Johan Bahre og Siv Svendsen har laget et lite ”vertshus” midt i Vikaterrassen. Et lokal restaurant der du får færre men gode valg på menyen og muligheten til å stifte flere nye bekjentskaper. Restauranten har nemlig kun ett langt spisebord med plass til 24-28 gjester.

Carl Johan håndhilser gjerne på alle gjestene når de kommer til oss, sier partneren Siv, som selv er utdannet skuespiller fra New York og har vært med å drive Det Åpne Teater/Dramatikkens hus i Oslo i mange år. Carl Johan har sin bakgrunn fra finans, konsulentbransjen og senioromsorg.

ett bord langbord

Alle rettene som blir servert er basert på sesongbaserte økologiske råvarer fra lokale gårder og produsenter. Det er noe helt spesielt med å kunne kjenne de som har produsert råvarene og vite hvor maten er dyrket og at dyrene har hatt det bra. Lunsjen på Ett Bord varierer fra dag til dag. På middagsmenyen er det forrett, dagens kjøtt og  fisk, ost og dessert. Hvis du ønsker et glass med noe godt i og litt snacks til, kan du bestille det fra snackmenyen. Middagsmenyen endres en gang i måneden.
Det er kjærligheten til mennesker og mat som har fått dem til å satse på den utradisjonelle ideen om å ha bare ett bord. Etter lange opphold i store byer i Tyskland, USA, Sverige og Sveits, vet de å sette pris på en god nabolagsrestaurant der man får god mat og godt selskap.

ett bord kokk

I byer som dette trenger man steder der folk kjenner deg, og der terskelen er lavere for å bli kjent med nye folk. Vi er jo alle en del av en større familie når vi bor i byen, sier Siv. Vi tvinger ikke folk til å sitte sammen hvis det er god plass ved bordet. Vi tenker de må få lov å teste konseptet og ufarliggjøre det. Hvis det er fullt bord er det ikke noe valg, da fyller vi det fra ene enden til den andre. Gjestene våre er like forskjellige som dagen er lang, alle aldersgrupper, nasjonaliteter og bakgrunn. Det er helt magisk hva som skjer når nye mennesker møtes over god mat og drikke! Carl Johans mantra ”one world, one table” opplever vi gang på gang.

De tilbyr også take-away til de som ikke har tid til å sette seg ned. De ønsker å tilby et alternativ til den andre ta med maten som folk tar med hjem. Maten kan du få med deg i en flott mattermos fra MIIR, som du kan ta med tilbake å få fylt igjen til 10% rabatt. Bra for magen, miljø og lommebok!


logo ett bord
ETT BORD

Åpningstider:
Mandag - Torsdag: 11 - 22
Fredag: 11 - 23
Lørdag: 12 - 23
Søndag: Stengt

Phone: +47 486 30 375

Web: ettbord.no

ADDRESS: